Ce este Google My Business şi cât este de important pentru afacerea ta

Google My Business este o metodă simplă şi eficientă de a îmbunătaţi prezenţa site-ului şi a afacerii tale în rezultatele Google Search. Din păcate multe afaceri nu reuşesc să folosească instrumentul gratuit Google My Business la adevăratul potenţial.

Ce este Google My Business?

În esenţă Google My Business este un serviciu de listare a afacerilor locale. Orice companie, indiferent de dimensiune, are şansa de a fi prezentă online urmând câţiva paşi simpli.

Când cautăm o afacere după nume, putem afla informaţii suplimentare relevante: adresa, orar de funcţionare, indicaţii de orientare pe hartă, imagini, review-uri şi numere de contact. Intrând în detalii se pot afişa liste cu produse sau meniuri (în cazul unei cafenele sau a unui restaurant).

Rezultate Google My Business în Google Search

Afişarea în poziţie prioritară

Căutarea unui anumit tip de serviciu la nivel local afişează o listă cu afacerile din Google My Business pe care Google Search le consideră relevante. Primele rezultate sunt afişate în poziţie prioritară.

Căutarea numelui unei afaceri, dacă profilul este creat corect, furnizează, în majoritatea cazurilor, rezultate concludente (imagini, logo, poziţie pe hartă, metode de contact). Însă în cazul căutării unor tipuri de servicii (Ex.: baruri, cafenele, service auto), afişarea prioritară nu este garantată.

Poziţia în rezultatele căutării de servicii este determinată de mai mulţi factori: nivelul de concurenţă locală pentru serviciul căutat, scorul şi calitatea review-urilor. Prezenţa în primele 3 rezultate afişate asigură o vizibilitate mult mai bună a afacerii, de aici rezultând un număr mai mare de potenţiali clienţi.

Afişarea prioritară în Google My Business

Importanţa căutărilor locale

Conform Google, peste 40% din totalul căutărilor sunt locale, în timp ce rezultatele afişate prioritar, în Google My Business, apar în peste 90% din căutările locale.

În topul căutărilor locale ale utilizatorilor de smartphone se află: restaurante, cafenele şi cluburi, cinematografe, magazine de articole vestimentare, banking, îngrijire personală, iar în majoritatea cazurilor utilizatorii vor alege rezultatele afişate prioritar în Google My Business.

În concluzie: pentru o poziţionare cât mai bună în rezultatele căutărilor locale este nevoie de construirea corectă şi eficientă a unui profil Google My Business.